Zwaan vast in vislijn Slaperdijk Overberg

Overberg – Op zondag 12 juli kreeg de brandweer een melding voor een dier in problemen op de Slaperdijk in Overberg. Terplaatse bleek het te gaan om een zwaan die vast zat met zijn snavel in een vislijn. De brandweer heeft de zwaan bevrijdt. De dierenambulance Gelderse vallei is ter plaatse gekomen en heeft besloten dat de zwaan toch nagekeken moest worden bij de dierenarts Sterkliniek Veenendaal. Als de zwaan sterk genoeg is bevonden zal de zwaan vanavond nog worden terug gezet op de Slaperdijk.

 

update: 20:15

De zwaan is sterk genoeg bevonden door de dierenarts en is terug gebracht naar de locatie waar deze ook op is gehaald. Ook een foto update geplaast.

 

Ziet u een dier vast zitten bel dan altijd de dierenambulance. Dit om te voorkomen dat het dier komt te overlijden. Weet u het telefoonnummer niet kunt u altijd contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Neemt u na het vissen ook uw achtergebleven vislijnen mee. Dit uiteraard om te voorkomen dat een dier vast komt te zitten.

 

Foto: Jan van Dijk / Dierenambulance Gelderse vallei.