Zeer grote brand ecoduct over A12 in Woudenberg.

Woudenberg – Op zaterdag 28 juli heeft de brandweer groots opgeschaald voor een natuurbrand op het ecoduct terhoogte van de haarweg en rumelarseweg in woudenberg. Het ecoduct gaat over de snelweg en de spoorlijn. Ivm de omvang van de brand zo 100 bij 200 meter heeft de brandweer opgeschaald naar grip 1 en zijn er meerdere peletons opgeroepen. De snelweg is afgesloten ter hoogte van hm 83.3 in bijde richtingen en het treinverkeer is stil gelegd. Grootwater transsport is opgeroepen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk water terplaatse te hebben. Omdat de snelweg is afgesloten staat een flinke file op de a12. De brandweer heeft de brand nog niet onder controle

 

Update 1.

1 rijstrook vanaf utrecht richting veenendaal is vrijgegeven.

Update 2.

brand is onder controle. Het blussen zal nog wel enige tijd kosten.

Update 3.

Bestuurders gaan keren en gaan vervolgens spookrijden op de snelweg vanaf Veenendaal richting Utrecht doe dit niet dit is levens gevaarlijk. Pas als rijkwaterstaat of politie dit aangeeft kunt u dit veilig doen.

Update 4.

Verkeer vanaf veenendaal richting utrecht word mondjesmaat vrijgeven. Treinverkeer komt ook op gang let wel op vertraging blijft wel enkele tijd nog.