Grote uitslaande brand in voormalige pizzeria Veenendaal

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

2018-02-23 20:35:10

Veenendaal – De hulpdiensten zijn vrijdag 23 februari uitgerukt voor een uitslaande brand in een bovenwoning boven een restaurant aan de Patrimoniumlaan in Veenendaal. De vlammen slaan inmiddels metershoog uit de bovenwoning. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse. De brandweer heeft ter plaatse moeite om de waterwinning in orde te maken. De naastgelegen woningen zijn ontruimd.

 

Update: 

De brandweer heeft met behulp van de vijver aan de Ritmeester voldoende water weten te bemachtigen. Korspen vanuit de regio werden om assistentie gevraagd. Het pand stond leeg en er zijn geen gewonden gevallen.

Lokaal nieuws

Dode vrouw in van der Valk hotel blijkt niet dood.

Veenendaal - Op maandag 13 augustus is de politie naar buiten gekomen met het bericht dat er een dode vrouw gevonden is in het van der Valk hotel op de Bastion in Veenendaal. Volgens de politie zal zij gevonden in een hotelkamer. Toen het forensisch opsporingsteam al opgeroepen was, bleek de vrouw nog te leven en werden er meerdere ambulances en een traumaheli opgeroepen. Hoe dit kon gebeuren is niet duidelijk maar het zogeheten schijndood word ook niet uitgesloten.   (Foto: google maps)

Lees verder...
Zeer grote brand ecoduct over A12 in Woudenberg.

Woudenberg - Op zaterdag 28 juli heeft de brandweer groots opgeschaald voor een natuurbrand op het ecoduct terhoogte van de haarweg en rumelarseweg in woudenberg. Het ecoduct gaat over de snelweg en de spoorlijn. Ivm de omvang van de brand zo 100 bij 200 meter heeft de brandweer opgeschaald naar grip 1 en zijn er meerdere peletons opgeroepen. De snelweg is afgesloten ter hoogte van hm 83.3 in bijde richtingen en het treinverkeer is stil gelegd. Grootwater transsport is opgeroepen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk water terplaatse te hebben. Omdat de snelweg is afgesloten staat een flinke file op de a12. De brandweer heeft de brand nog niet onder controle   Update 1. 1 rijstrook vanaf utrecht richting veenendaal is vrijgegeven. Update 2. brand is onder controle. Het blussen zal nog wel enige tijd kosten. Update 3. Bestuurders gaan keren en gaan vervolgens spookrijden op de snelweg vanaf Veenendaal richting Utrecht doe dit niet dit is levens gevaarlijk. Pas als rijkwaterstaat of politie dit aangeeft kunt u dit veilig doen. Update 4. Verkeer vanaf veenendaal richting utrecht word mondjesmaat vrijgeven. Treinverkeer komt ook op gang let wel op vertraging blijft wel enkele tijd nog.

Lees verder...
Vrachtwagen oplegger in de brand Energiestraat Veenendaal.

Veenendaal - Op vrijdag 27 juli is de brandweer van Veendaal en Elst met spoed uitgerukt naar een brand in een vrachtwagen oplegger op de Energieweg in Veenendaal. De brand is omstreeks 09:00 uur gemeld op op het industrieterrein het ambacht. De brandweer heeft opgeschaald omdat de trailer naast een gebouw stond en omdat het om een oplegger van ongeveer 13 meter ging. Het gras onder de trailer brande bij aankomst ook al en kon mogelijk ook voor uitbreiding van de brand zorgen. De oplegger stond er al een tijdje en was al flink ondergespoten met graffiti. De politie sluit brandstichting niet uit. Heeft u iets gezien? Bel dan met dan met de politie op 0900-8844 of annoniem op 0800-8844.

Lees verder...
Flinke buitenbrand Dragonderweg in Veenenda

Veenendaal - Op vrijdag avond omstreeks 22:20 is de brandweer met spoed uitgerukt voor een buitenbrand op de Dragonderweg in Veenendaal. De brand is daar uitgebroken in een maïsveld. Hoe de brand is ontstaan is voor alsnog niet bekend. Meerdere voertuigen zijn terplaatse gekomen om de brand te blussen. De brand is gemeld door meerdere personen die op dat moment de vlammen al meters hoog in de lucht zagen. Brandstichting word niet uitgesloten.

Lees verder...
Oudere man slaat met auto over de kop

Veenendaal - Op de kruising van de Lange Dreef met het Kamgras in Veenendaal is zondag 8 juli een oudere man met zijn auto over de kop geslagen. De man botste met zijn auto tegen een paaltje waarna de auto over de kop sloeg. De man raakte bij het ongeval gewond en is vervoerd naar het ziekenhuis.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Gaslucht geroken door buurtbewoners

Bewoners aan de Fabianusstraat in Apeldoorn, schakelde de brandweer in nadat zij een gaslucht roken. De gaslucht werd waargenomen op een plek waar ze met de weg bezig zijn. De Apeldoornse brandweerlieden van post centrum kwamen ter plaatse en verrichtte meerdere metingen. Hieruit kwam niks naar voren. Ook roken de brandweerlieden zelf geen gas'lucht' hierop heeft de brandweer Liander gevraagd voor de zekerheid te komen controleren, waarop de brandweer retour kon. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Veer Maassluis-Rozenburg vaart alweer

Het repareren van het veer Maassluis-Rozenburg is veel eerder voltooid dan gedacht. De veerdienst is weer volgens dienstregeling hervat. Alle soorten van vervoer, auto's, motoren, scooters, fietsers en voetgangers, kunnen weer overvaren van Maassluis naar Rozenburg en vice versa. Schade Ottenvanger OV heeft de schade aan veerboot Staeldiep binnen een dag kunnen verhelpen. Omdat spitsboot Blankenburg tot en met 24 augustus 2018 in onderhoud is, was er één dag geen alternatieve boot beschikbaar. Veerpont Blankenburg wordt gemoderniseerd en verduurzaamd.

Lees verder...
Medewerker Dräger blust autobrand

Arnhem - Dinsdagmiddag heeft er rond 15:50 een Mercedes vlam gevat op de Ijsseloordweg. Niemand is gewond geraakt. De Mercedes stond in de berm toen Leon Nederhof met zijn bedrijfsbus langs kwam rijden en zag dat er onder de auto de berm al in vlammen stond. Hij twijfelde geen moment, zette zijn bus aan de kant, haalde brandblussers uit zijn bus en startte de bluswerkzaamheden. Totaal heeft Leon vier brandblussers gebruikt. Leon verteld: "Na de eerste blussing kon de motorkap opengemaakt worden en kon daar ook geblust worden. Toen er weer rook van achter het dashboard vandaan kwam was het duidelijk dat de brand weer oplaaide en hebben we ook geblust in de luchtkanalen. Tussentijds kwam er hulp bij en samen is de brand verder geblust. Zelfs de accu hebben we los gekoppeld voor de brandweer kwam. Normaal voer ik dagelijks controle uit aan blusmiddelen, maar dit is voor het eerst dat ik op straat echt in actie moest komen". Toen de brandweer aan kwam was het vuur al geblust. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en nog extra met een straal na geblust. De bestuurster raakte niet gewond, maar was wel erg geschrokken.

Lees verder...
Verdachte overval apotheek Arnhem snel opgepakt

Arnhem - De politie heeft gisteravond een 18-jarige jongeman uit Arnhem aangehouden voor een overval op een Apotheek aan de Bredasingel. De politie wist hem binnen een uur aan te houden. Rond 17.30 uur kwam een jongeman de apotheek binnen met een mes. Een medewerkster van de apotheek moest onder dreiging van het mes geld afstaan. De verdachte ging er daarna lopend vandoor. Door een verklaring van een getuige kon de verdachte kort na de overval worden aangehouden. Het slachtoffer raakte niet gewond. De jongeman zit vast en wordt verhoord.

Lees verder...
Man slaat behulpzame man en geeft agent kopstoot

Goes - Een 25-jarige man is maandagnacht 20 augustus aangehouden op verdenking van mishandeling. Agenten kregen rond 01.00 uur een melding dat een vrouw op de Singelstraat die wild om zich heen slaand op straat lag. Ter plekke zagen de agenten de vrouw liggen. Zij bleek onder invloed van alcohol en was niet gewond. Een omstander die naar de vrouw toe was gegaan om haar te helpen, vertelde dat er vervolgens twee mannen bij waren gekomen. Een van hen heeft de behulpzame man klappen gegeven. De 25-jarige man verzette zich bij zijn aanhouding en gaf hierbij een agent een kopstoot. Hij was onder invloed van alcohol. Ook tijdens het vervoer naar het cellencomplex Torentijd gedroeg de verdachte zich recalcitrant. Zowel de mishandelde man als agent hebben aangifte gedaan. De 20-jarige vrouw uit ’ s-Gravenpolder is aangehouden voor openbare dronkenschap. Zij mocht na verhoor vanochtend weer naar huis.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws