blogname

112
Nieuws uit Veenendaal en omgeving

De nieuwsgroep
voor Nederland!

€25000 boete en baan kwijt


Veenendaal - Vrijdagmiddag 8 december omstreeks 16:20 uur kreeg de politie een melding binnen over een vrachtwagenchauffeur die dronken zou zijn.

De chauffeur was kort voor de melding gearriveerd bij een bedrijf op de Generatorstraat om zijn lading te lossen.
De lading was dusdanig uit zijn verband gerukt dat de lading o.a. met spanbanden gelost moest worden.Toen de chauffeur hierop werd aangesproken reageerde hij op een agressieve wijze. Hierop werd besloten de politie te alarmeren.

De agenten die ter plaatse kwamen roken dat de adem van de man, een 33-jarige Pool, op meters afstand nog naar alcohol stonk. De chauffeur moest vervolgens zijn medewerking verlenen aan een blaastest. De man blies vervolgens een adem-alcoholgehalte van maar liefst 900 ug/l. De strafbare grens ligt bij 220 ug/l. De chauffeur kreeg een rijverbod van 11 uur.

Toen de werkgever van de chauffeur geïnformeerd werd volgde al rap het ontslag van de chauffeur. Tevens kreeg de chauffeur van zijn werkgever een boete van maar liefst €25000. De werkgever wil niet dat zijn chauffeurs onder invloed van alcohol of andere middelen ongevallen veroorzaken waarbij mede weggebruikers en hun passagiers betrokken kunnen raken.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws